Oberlo

Wie gebruikmaakt van de webwinkelsoftware van Shopify kan kiezen voor Oberlo, de eigen dropshipping-plugin van Shopify. Hiermee krijg je (onder andere) toegang tot duizenden leveranciers en fabrikanten op AliExpress.

Oberlo: gemakkelijk én goedkoop dropshippen!

Dropshippen via OberloNaast het gigantische aanbod kiezen dropshippers voor Oberlo vanwege de lage prijzen. Dat het scherp geprijsd is, heeft meerdere reden. Enerzijds komt dit omdat het merendeel van de producten afkomstig is uit China, anderzijds vanwege de lagere verzendtarieven.

Oberlo is de eigen dropshipping-plugin van Shopify.

Oberlo heeft drie verschillende abonnementen, die oplopen in prijs. Het grootste verschil tussen de abonnementen is het aantal producten dat je via Oberlo in je eigen webwinkel mag presenteren en het aantal bestellingen dat je maandelijks mag verwerken.

Leveranciers selecteren via Oberlo

Het aanbod van leveranciers kan wat overweldigend zijn. Om je te helpen bij je selectie kun je gaan voor een leverancier die al door Oberlo is gekeurd. Bij het keurmerk Oberlo Suppliers worden onder meer hun magazijn(en) en bedrijfsdocumenten gecheckt, zodat je ervan uit mag gaan dat je te maken hebt met een legitieme verkoper.

Ook zijn er leveranciers die het stempel Verified Supplier dragen. Zij hebben binnen Oberlo al een bepaalde kwaliteit laten zien. Zo hebben zij minimaal duizend orders verwerkt via het platform, die in minstens 95 procent van de gevallen binnen de afgesproken tijd geleverd zijn. Bovendien mogen deze leveranciers een geschilpercentage hebben van maximaal twee procent.

Verified Suppliers hebben minimaal duizend orders verwerkt en maximaal 2% geschilpercentage.

Leveranciers zonder keurmerk

Daarnaast zijn er spelers die geen keurmerk hebben. Dit kan komen omdat ze niet aan de gestelde eisen voldoen, maar het kan natuurlijk ook zijn omdat ze nog niet zo lang actief zijn op het platform. Kies je voor een leverancier die (nog) niet is goedgekeurd door Oberlo, dan is het wel goed om te weten dat het extra belangrijk is om een gedegen vooronderzoek te doen. Als consumenten niet tevreden zijn met hun aankoop komt dit meestal door de kwaliteit van het product zelf of door (het ontbreken van) de bezorging.

Ben je nog op zoek naar extra leveranciers? Voor 67 dollar biedt Salehoo toegang tot duizenden dropshipping-leveranciers wereldwijd.

Bij dropshipping is jouw invloed op het proces erg gering, waardoor een goed contact met de leverancier ontzettend belangrijk is. De meeste leveranciers op Oberlo zijn gevestigd in China. Dit houdt in dat retourzendingen hiernaartoe moeten worden gestuurd. Vaak is dit duurder dan het product zelf. De meeste dropshippers kiezen er daarom voor om de consument dezelfde bestelling nogmaals te sturen, omdat dit goedkoper is dan een retourverwerking.