Oberlo

Wie gebruikmaakt van de webwinkelsoftware van Shopify kon kiezen voor Oberlo, de eigen dropshipping-plugin van Shopify. Hiermee kregen verkopers (onder andere) toegang tot duizenden leveranciers en fabrikanten op AliExpress. De plugin werkt vanaf juni 2022 niet meer.

Oberlo: gemakkelijk en goedkoop dropshippen

Dropshippen via OberloNaast het gigantische aanbod kozen dropshippers voor Oberlo vanwege de lage prijzen. Dat het scherp geprijsd is, heeft meerdere redenen. Enerzijds kwam dit omdat het merendeel van de producten afkomstig is uit China, anderzijds vanwege de lagere verzendtarieven.

Oberlo was de eigen dropshipping-plugin van Shopify.

Oberlo had drie verschillende abonnementen, die oplopen in prijs. Het grootste verschil tussen de abonnementen was het aantal producten dat je via Oberlo in je eigen webwinkel mag presenteren en het aantal bestellingen dat je maandelijks mag verwerken.

Leveranciers selecteren via Oberlo

Het aanbod van leveranciers was erg groot. Om je te helpen bij je selectie kon je gaan voor een leverancier die al door Oberlo is gekeurd. Bij het keurmerk Oberlo Suppliers werden onder meer hun magazijn(en) en bedrijfsdocumenten gecheckt, zodat je ervan uit kon gaan dat je te maken had met een legitieme verkoper.

Ook waren er leveranciers die het stempel Verified Supplier droegen. Zij hadden binnen Oberlo al een bepaalde kwaliteit laten zien. Zo hadden zij minimaal duizend orders verwerkt via het platform, die in minstens 95 procent van de gevallen binnen de afgesproken tijd geleverd werden. Bovendien mochten deze leveranciers een geschilpercentage hebben van maximaal twee procent.

Verified Suppliers hebben minimaal duizend orders verwerkt en maximaal 2% geschilpercentage.

Leveranciers zonder keurmerk

Daarnaast waren er spelers die geen keurmerk hebben. Dit kon komen omdat ze niet aan de gestelde eisen voldoen, maar het kon natuurlijk ook zijn omdat ze nog niet zo lang actief zijn op het platform. Koos je voor een leverancier die (nog) niet is goedgekeurd door Oberlo, dan was het wel goed om te weten dat het extra belangrijk was om een gedegen vooronderzoek te doen. Als consumenten niet tevreden zijn met hun aankoop komt dit meestal door de kwaliteit van het product zelf of door (het ontbreken van) de bezorging.

Ben je nog op zoek naar extra leveranciers? Voor 67 dollar biedt Salehoo toegang tot duizenden dropshipping-leveranciers wereldwijd.

Veel dropshippers die Oberlo gebruikten, zijn na het stoppen van de app overgestapt naar DSers. Dit is een andere dropshipping-plugin die ook door Shopify-webshops gebruikt kan worden.