Dropshipping-webshop maken

Om geld te verdienen met dropshipping heb je software nodig om je assortiment te tonen. Gelukkig is een dropshipping-webshop maken niet moeilijk! Met de juiste software kun je dit gewoon zelf. Voorbeelden van webwinkelsoftware die een integratie hebben met één of meerdere dropshipping-leveranciers.

Dropshipping-webshop maken

Hoewel het niet nodig is dat je webwinkelsoftware al koppelingen heeft met dropshipping-leveranciers, werkt vaak wel prettiger. Bij andere aanbieders kun je de producten die je wilt laten dropshippen ook in je webshop tonen, maar dit moet je dan handmatig doen.

Tussen deze koppelingen en integraties zijn er grote verschillen. Zowel bij binnen- als buitenlandse spelers.

Beste software voor een dropshipping-webshop

Je kunt het beste een dropshipping-webshop maken met software die één of meerdere integraties heeft met dropshipping-leveranciers. Enkele populaire mogelijkheden zijn:

Maak je eigen webwinkel zelf dankzij meer dan honderd thema's en de complete appstore. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Shopify biedt veel goede plugins en koppelingen met dropshippers.

DropGenius is een AI-aanvulling op Shopify. Hierdoor is veel geautomatiseerd. Je kunt vandaag al je webshop lanceren en vrijwel alles aan de webshop is eenvoudig aanpasbaar. Het is ontwikkeld door Spocket, dat ruim een miljoen producten van Amerikaanse en Europese leveranciers biedt. 

Biedt integraties met AliExpress, Modalyst en Printful. AliExpress en Modalyst zijn gericht op leveranciers in Azië en Amerika. Printful is een print-on-demand-service voor het bedrukken van kleding en accessoires. Hiermee start je eenvoudig een dropshipping-webshop met eigen ontwerpen en designs.

BigCommerce heeft diverse integraties met dropshipping-leveranciers, waaronder Printful en Modalyst. Ook binnen de dropshipping-platformen heeft BigCommerce een aantal koppelingen, bijvoorbeeld met AliExpress en Spocket. Wil je producten importeren vanuit Amazon, dan kun je dit doen met Spreadr.

Ook WooCommerce heeft diverse dropshipment-plugins en apps. Voor AliExpress-leveranciers zijn de plugins AliDropship en Ali2Woo populair. Amerikaanse en Europese leveranciers vind je bijvoorbeeld via Spocket. WooCommerce is geen SaaS, waardoor je hier de webwinkel volledig zelf moet (laten) bouwen.

CCV Shop is een Nederlands bedrijf die vooral samenwerkt met Nederlandse dropshippers. Voorbeelden van dropshipping-leveranciers zijn onder meer Drobbs, EDC, Qwerty en Nedis. De producten die je wilt tonen in je webwinkel kun je zowel handmatig toevoegen als importeren via feeds.

Heeft enkele koppelingen met (inter)nationale dropshippers zoals VidaXL, Drobbs en EDC. Via feeds importeer je producten automatisch. De klantenservice en verwerking van de retouren doe je meestal zelf, behalve bij VidaXL. Naast de orderverwerking regelt die ook de retouren en klantenservice.

Welke software voor jou het meest geschikt is, is onder meer afhankelijk van de leverancier(s) waarmee je wilt samenwerken en of je zelf de webshop maken wilt of liever met modules van de softwareaanbieder werkt. Verder is het handig om te bepalen of je een Nederlandse helpdesk een must vindt of dat je een internationale aanbieder ook prima vindt.

Geef je de voorkeur aan Nederlandstalige ondersteuning, dan kun je bijvoorbeeld terecht bij Lightspeed en CCV Shop. Bekende internationale aanbieders van webwinkelsoftware met een dropshipping-integratie zijn Shopify, BigCommerce, Wix en WooCommerce.

Handmatig dropshipping-orders verwerken

Wanneer je dropshipping inzet ter aanvulling van je reguliere assortiment en het om slechts enkele artikelen gaat, is het handmatig inladen van de producten en het verwerken van orders nog wel te overzien. Heb je echter tientallen of honderden artikelen die rechtstreeks door de leverancier(s) naar jouw klant worden verzonden, dan is een koppeling beter. Al was het alleen maar vanwege de orders die automatisch worden doorgezet naar de leverancier(s).

Heb je geen koppeling, dan kun je voor jouw klant de bestelde producten kopen bij jouw leverancier. Je kunt dan de naam en het adres van jouw klant invoeren, waarna je de leverancier de opdracht geeft om de rest af te handelen. Een Excel-bestand met daarin je volledige aanbod, jouw verkoopprijs, de prijs van de leverancier en een link naar de pagina waar hij zijn producten aanbiedt is een fijn hulpmiddel. Bij vragen over de order of prijswijzigingen vanuit de leverancier kun je makkelijker de juiste betreffende producten terugvinden.

Een dropshipping-webshop maken

Als je een dropshipping-webshop gaat maken met software die al rekening houdt met dropshipment heb je verschillende functies die de orderverwerking makkelijker maken. Om te beginnen zorgt de software ervoor dat de producten die jij wilt aanbieden automatisch in je webshop komen te staan. Ook let de koppeling op de voorraden van de leveranciers en signaleert deze prijswijzigingen.

Is een bepaald artikel niet op voorraad bij de leverancier, dan kun je bijvoorbeeld instellen dat het product niet in jouw webshop wordt getoond of dat de pagina wordt voorzien van de tekst dat het artikel momenteel niet voorradig is. Verder kun je via de software instellen dat de verkoopprijs wordt bepaald aan de hand van de inkoopprijs, die op platformen veelal flexibel is. Zo kun je vastleggen dat je de producten bijvoorbeeld met vijftig procent winst wilt verkopen en dat de verkoopprijs moet worden afgerond op XX,95 of XX,99 euro.