Dropshipping-webshop maken

Dropshipping-webshop makenOm geld te verdienen met dropshipping heb je een platform nodig om je assortiment te tonen. Gelukkig is een dropshipping-webshop maken niet moeilijk! Met de juiste software kun je dit gewoon zelf. Hierbij voorbeelden van webwinkelsoftware die een integratie hebben met één of meerdere dropshipping-leveranciers.

Hoewel het geen must is om te kiezen voor webwinkelsoftware die al koppelingen heeft met dropshipping-leveranciers, werkt dit in de praktijk een stuk prettiger. Bij andere aanbieders kun je de producten die je wilt laten dropshippen weliswaar ook in je webshop tonen, maar dit moet je dan handmatig doen.

Verkoop producten aan klanten in meer dan 30 landen met dropshippingXL. Met o.a. een magazijn in Nederland biedt het een groot aanbod en een snelle levering aan jouw klanten.

Beste software voor een dropshipping-webshop

Je kunt het beste een dropshipping-webshop maken met software die één of meerdere integraties heeft met dropshipping-leveranciers. Je kunt kiezen voor zowel binnen- als buitenlandse spelers. Welke software voor jou het meest geschikt is, is onder meer afhankelijk van de leverancier(s) waarmee je wilt samenwerken en of je zelf de webshop maken wilt of liever met modules van de softwareaanbieder werkt.

Verder is het handig om te bepalen of je een Nederlandse helpdesk een must vindt of dat je een internationale aanbieder ook prima vindt. Geef je de voorkeur aan Nederlandstalige ondersteuning, dan kun je bijvoorbeeld terecht bij Lightspeed en CCV Shop. Bekende internationale aanbieders van webwinkelsoftware met een dropshipping-integratie zijn Shopify, BigCommerce, Wix en WooCommerce.

Shopify

Dropshipping via ShopifyBinnen de internationale aanbieders van webwinkelsoftware is Shopify het meest bekend om de dropshipping-mogelijkheden. Het bedrijf heeft diverse apps waarmee je producten kunt importeren van Chinese, Amerikaanse en Europese leveranciers. Ook heeft Shopify dropshipping-plugins waarmee je toegang krijgt tot vele duizenden leveranciers op AliExpress. Werk je liever samen met Amerikaanse en/of Europese leveranciers, dan is de dropshipping-app Spocket een aanrader.

Wix

Dropshipping via WixWix heeft integraties met AliExpress, Modalyst en Printful. Via AliExpress en Modalyst kom je in contact met vele duizenden leveranciers in Azië, Amerika, Europa en Australië. Printful is een print-on-demand-service, waar je onder meer kleding en accessoires kunt laten bedrukken. Deze manier van dropshipping is vooral interessant wanneer je een modewebwinkel hebt en kleding verkoopt met eigen ontwerpen en designs.

Lightspeed

Dropshipping via LightspeedLightspeed heeft diverse koppelingen met (inter)nationale dropshippers, waaronder VidaXL, Drobbs en EDC. Via feeds importeer je de gewenste producten. De klantenservice en verwerking van de retouren doe je in principe zelf, behalve bij VidaXL. Deze partij neemt de orderverwerking, retouren en klantcontacten geheel van je over. Lightspeed is van oorsprong een Canadees bedrijf, maar vanwege de overname van SEOshop eind 2015 heeft Lightspeed ook een Nederlands kantoor.

CCV Shop

Dropshipping via CCV ShopCCV Shop is een Nederlands bedrijf, ook de dropshippers waarmee de softwareleverancier samenwerkt zijn Nederlandse partijen. Alle contacten verlopen hierdoor dus ook in het Nederlands. Voorbeelden van dropshipping-leveranciers zijn onder meer Drobbs, EDC, Qwerty en Nedis. De producten die je wilt tonen in je webwinkel kun je zowel handmatig toevoegen als importeren via feeds.

BigCommerce

Dropshipping via BigCommerceBigCommerce heeft diverse integraties met dropshipping-leveranciers, waaronder Printful en Modalyst. Ook binnen de dropshipping-platformen heeft BigCommerce een aantal koppelingen, bijvoorbeeld met AliExpress en Spocket. Wil je producten importeren vanuit Amazon, dan kun je dit doen met Spreadr.

WooCommerce

Dropshipping via WooCommerceOok WooCommerce heeft diverse dropshipment-plugins en apps. Wil je in contact komen met AliExpress-leveranciers, dan kun je dit doen via de plugins AliDropship en Ali2Woo. Amerikaanse en Europese leveranciers vind je bijvoorbeeld via Spocket. In tegenstelling tot de voorgaande aanbieders van webwinkelsoftware is WooCommerce geen SaaS-platform (Software as a Service). Dit betekent dat je de webwinkel zelf moet (laten) bouwen.

Handmatig dropshipping-orders verwerken

Wanneer je dropshipping inzet ter aanvulling van je reguliere assortiment en het om slechts enkele artikelen gaat, is het handmatig inladen van de producten en het verwerken van orders nog wel te overzien. Heb je echter tientallen of honderden artikelen die rechtstreeks door de leverancier(s) naar jouw klant worden verzonden, dan is een koppeling bepaald geen overbodige luxe. Al was het alleen maar vanwege de orders die automatisch worden doorgezet naar de leverancier(s).

Heb je geen koppeling, dan kun je voor jouw klant de bestelde producten kopen bij jouw leverancier. Je kunt dan de naam en het adres van jouw klant invoeren, waarna je de leverancier de opdracht geeft om de rest af te handelen. Een Excel-bestand met daarin je volledige aanbod, jouw verkoopprijs, de prijs van de leverancier en een link naar de pagina waar hij zijn producten aanbiedt is een fijn hulpmiddel. Bij vragen over de order of prijswijzigingen vanuit de leverancier kun je makkelijker de juiste betreffende producten terugvinden.

Een dropshipping-webshop maken

Als je een dropshipping-webshop gaat maken met software die al rekening houdt met dropshipment heb je verschillende functies die de orderverwerking makkelijker maken. Om te beginnen zorgt de software ervoor dat de producten die jij wilt aanbieden automatisch in je webshop kunnen worden geladen. Ook zorgt de koppeling ervoor dat de voorraden van de leveranciers in de gaten worden gehouden en dat er bij prijswijzigingen actie wordt ondernomen.

Is een bepaald artikel niet op voorraad bij de leverancier, dan kun je bijvoorbeeld instellen dat het product niet in jouw webshop wordt getoond of dat de pagina wordt voorzien van de tekst dat het artikel momenteel niet voorradig is. Verder kun je via de software instellen dat de verkoopprijs wordt bepaald aan de hand van de inkoopprijs, die op platformen veelal flexibel is. Zo kun je vastleggen dat je de producten bijvoorbeeld met vijftig procent winst wilt verkopen en dat de verkoopprijs moet worden afgerond op XX,95 of XX,99 euro.