Meubels dropshipping

Bij dropshipping denk je misschien niet zo snel aan het verkopen van grote producten, zoals meubelen. Toch zijn er genoeg leveranciers die het mogelijk maken om meubels te verkopen met dropshipment.

Het online verkopen van meubels gebeurt steeds meer. Misschien post jij dagelijks op Pinterest of Instagram voor duizenden volgers plaatjes van interieurs en wil je uitproberen of je artikelen kunt verkopen aan je volgers. Of misschien sta je op het punt je onderneming als interieurontwerper te starten en kun je wel een extra verdienmodel gebruiken.

Door via dropshipping meubels te verkopen test je met relatief weinig risico welk product jij het beste kan verkopen. Je hoeft alleen een groothandel te vinden en zelf de dropshipping-webshop te maken. Een magazijn is niet nodig want je hoeft geen voorraad in te kopen. Je leverancier kan bestellingen rechtstreeks bij je klant leveren. Wat zijn daar de voor- en nadelen van?

Meubels zijn ideale producten voor dropshipping

meubels dropshippingDoor met dropshipment te werken hoef je geen logistiek te regelen, dit neemt je dropshipping-leverancier van je over. En omdat je vooraf geen voorraad hoeft in te kopen en geen opslagkosten hoeft te betalen, zorgt dropshipping ervoor dat je weinig startkapitaal nodig hebt om je zaak te beginnen.

Dat zijn de bekende voordelen van het gebruik van dropshipping, maar er zijn ook specifieke voordelen aan het dropshippen van een meubel. Een ervan is dat de vraag naar meubels gedurende het jaar gelijk blijft, het is geen seizoensproduct. Dit betekent dat je met de juiste marketing een constant verkoopaantal kunt behalen.

Je leverancier weet hoe je meubels kunt vervoeren

Een groot voordeel is dat jij het inpakken en verzenden van het product niet hoeft te regelen. Aangezien meubels vaak groot en zwaar zijn, zijn de verzendkosten en verpakkingsmaterialen vaak hoger dan met kleine artikelen. Jouw leverancier kent elk meubel als geen ander, en weet dus ook het beste hoe je deze kunt vervoeren. Veel dropshipping-leveranciers rekenen deze kosten wel door in de prijs, maar zo weet je tenminste zeker dat het goed gebeurt.

Zoek je extra producten of een dropshipping-leverancier? BigBuy.eu biedt banken, boekenrekken, stoelen, tv-meubels en meer. Voeg deze direct zelf toe aan jouw webwinkel.

Aangezien de meubelmarkt vrij groot is en er een boel stijlen bestaan, kun je een niche uitzoeken in de markt. Hierdoor onderscheidt je je van je concurrenten. Misschien ben jij wel de nieuwe specialist in boekenkasten, stoelen of schoenenrekken. Door je op een niche te richten laat je aan je klanten zien dat je kennis hebt van je product, wat vertrouwen kan opwekken.

Daarnaast is het met dropshipping makkelijk om snel een bestaand assortiment uit te breiden. Aangezien je niks inkoopt, loop je geen risico op restvoorraad. Als je bijvoorbeeld meer dan alleen meubelen wil gaan verkopen, kun je testen welke producten aanslaan. Denk aan leuke kussentjes voor bij een bank, of stoelen bij een tafel.

Verkoop je al kussentjes, vazen of keukenartikelen? Via dropshipping voeg je ook eenvoudig meubels toe.

Aangezien je zelf geen logistiek hoeft te regelen, kun je vrij makkelijk meerdere afzetkanalen gebruiken om een meubel te verkopen. Denk er bijvoorbeeld over na om ze aan te bieden op een marktplaats of breid internationaal uit. Zo lang je leverancier de mogelijkheden biedt om internationaal te verzenden, hoef jij alleen maar een webshop aan te maken voor klanten in dat land.

bank en stoel dropshippen

Nadelen meubels dropshipping

Er hangen natuurlijk ook wat nadelen aan het dropshippen van meubels. Je hebt geen showroom waar klanten de artikelen zelf kunnen zien en afhalen. Hierdoor is het belangrijk dat je voldoende informatie kunt bieden via je webshop en dat klanten contact kunnen opnemen. En je hebt ook altijd met een levertijd en verzendkosten te maken. Doordat meubelen zwaarder zijn dan het ‘ideale’ dropshipping gewicht heb je meer kans op beschadiging tijdens het verzenden en daarnaast zijn de verzendkosten vaak hoger, wat de toch al krappe marge nog kleiner maakt.

Doordat meubels in een hoger prijssegment vallen, heb je mogelijk een lager aantal bestellingen dan wanneer je goedkopere artikelen verkoopt. Dit lagere aantal bestellingen kun je vaak goedmaken met een hoge prijsmarge per bestelling. Daarnaast kun je proberen om ook goedkope producten aan je assortiment toe te voegen, zoals kussens of andere decoraties voor in huis. Dit kan je totale aantal bestellingen of bestelbedrag verder laten stijgen.

Zoek je extra producten of een dropshipping-leverancier? BigBuy.eu biedt banken, boekenrekken, stoelen, tv-meubels en meer. Voeg deze direct zelf toe aan jouw webwinkel.

Waar moet je op letten?

Wanneer je online producten verkoopt, ga je hoe dan ook te maken krijgen met retourzendingen. Zorg ervoor dat je met je dropshipping-leverancier duidelijke afspraken maakt over het retourbeleid. Nemen zij de kosten op zich, of zijn ze voor jou? Let er daarbij ook op hoe hoog de retourkosten zijn als je leverancier buiten Europa zit. Als je vaak dure verzendkosten moet betalen hiervoor, is het handiger om op zoek te gaan naar een leverancier die dichterbij zit en betere retourvoorwaarden heeft.

Zodra je een klantenbestand begint op te bouwen, kan het zijn dat je orderaantallen ineens snel toenemen. Je wil er dan zeker van zijn dat je dropshipping-leverancier dat kan bijbenen. Het is daarom handig om vooraf na te vragen hoe je leverancier de bevoorrading regelt.

Let daarnaast ook op hoe de voorraden worden bijgewerkt in jouw webshop. Soms bieden leveranciers plug-ins aan waarmee je de voorraden automatisch kunt synchroniseren. Indien dit niet zo is, moet je zelf bijhouden welk product nog op voorraad is.