Speelgoed dropshipping

Wil je starten met dropshipping, maar weet je niet met welke producten? Overweeg dan om speelgoed te verkopen! Het is een enorme markt, en er zijn leveranciers en groothandels genoeg. Hoe ga je daarmee beginnen en waar moet je op letten?

Waarom gaan mensen speelgoed dropshippen?

houten speelgoedBen jij een ouder die zelf telkens op zoek moest naar veilig, duurzaam of prettig speelgoed? Of vond je specifiek speelgoed zelf altijd erg leuk? Als je er maar affiniteit mee hebt, dan is er vast ook een assortiment voor jou te vinden. Speelgoed is een prima segment om een dropshipping webshop mee te beginnen die voor een leuke inkomstenbron zorgen.

Speelgoed verkoopt goed. Zo lang er kinderen geboren worden, zal de vraag naar speelgoed ook blijven bestaan. Er zijn veel verkopers op deze markt, maar de vraag is ook enorm. Nederlandse consumenten gaven er in 2018 zo’n 152 miljoen euro aan uit. Er zijn daarom veel ondernemers die proberen deel te maken van deze markt.

Een dropshipping-groothandel in speelgoed en games: BigBuy.eu is een grote leverancier met o.a. bordspelletjes, educatieve spellen, houten speelgoed, puzzels, poppen, voertuigen, etc.

Speelgoed biedt enorm veel marketingkansen

Voor specifiek speelgoed is de marketing enorm belangrijk. Juist daarom is dropshipping er prima geschikt voor. Ben jij goed met social media, podcasts of videomarketing? Dan is dit een ideale manier om te beginnen met dropshipping. Denk bijvoorbeeld aan unboxing video’s waarin verkopers of influencers hun producten uitpakken en laten zien. Video’s doen het vaak goed bij kinderen, die op hun beurt weer aan hun ouders laten weten welke artikelen ze veel interesse in hebben!

Ben jij goed met social media of heb jij veel ervaring opgedaan met het uitzoeken van speelgoed voor je eigen kinderen? Begin dan je eigen webshop!

Dropshipping is voor de verkoper een veilige manier om het online verkopen uit te proberen. Je koopt dan geen voorraad in, waardoor je geen opslagkosten hebt en geen risico op restvoorraad. Daarnaast kun je bij veel dropshipping-leveranciers speelgoed onder je eigen merk verkopen. Aangezien je dropshipping-leverancier veel bedrijfsprocessen van je overneemt, hou je meer tijd over om andere aspecten van je bedrijf te optimaliseren.

Onderscheid jezelf van de concurrenten

Zoals eerder gezegd is de markt voor speelgoed erg groot. Zo bestaan er bijvoorbeeld webshops die een groot aanbod aan speelgoed verkopen en al een groot klantenbestand opgebouwd hebben. Als nieuwkomer moet je je onderscheiden van deze concurrenten, wil je klanten aantrekken.

Dan denk je misschien: als ik bij een dropshipping-leverancier bestel, gebruikt iedereen toch dezelfde product-beschrijvingen en -foto’s? Hoe onderscheid je jezelf dan? Maak daarom zelf foto’s en eigen beschrijvingen van je artikelen. Bestel eerst zelf een paar producten om ze te testen en de juiste informatie in je webshop te zetten.

Word specialist of zelfs marktleider in jouw niche

speelgoedpuzzelHet is daarnaast voordelig om een niche te kiezen. Kies bijvoorbeeld een categorie aan speelgoed en verkoop alleen producten die daarin passen, zoals poppen of specifieke merken. Sommige verkopers specialiseren zich in educatief speelgoed of mechanisch speelgoed zoals speelgoedauto’s. Je kan ook dé aanbieder worden in bijtringen, of nog specifieker: houten bijtringen.

Het helpt als de niche die je kiest goed bij jou past. Een verkoper van houten bijtringen die zelf gelooft in natuurlijke producten heeft meer kans van slagen dan iemand die dat niet doet. Als je er zelf in gelooft kun je namelijk ook blogs gaan schrijven waarin je uitlegt waarom juist jouw producten beter zijn dan die van je concurrent. Die blogposts kun je op je eigen website zetten, maar je zou ze ook kunnen aanbieden als gastartikel bij bijvoorbeeld een bekende mamablog.

Misschien heb je zelf al een sterke aanwezigheid op sociale media. Dit kun je zeker gebruiken om klanten te laten zien dat jij anders bent dan concurrenten! Plaats bijvoorbeeld video’s waarin je je artikelen laat zien op YouTube of Instagram. Zo krijgen je klanten een beter beeld van het product. Kinderen vinden het daarnaast leuk om te zien wat ze allemaal met jouw speelgoed zouden kunnen doen, daarom worden zij vaak erg enthousiast van dit soort video’s.

Verken ook de internationale markt

Het is algemeen bekend dat je marktonderzoek moet doen voordat je je onderneming lanceert. Kijk of je huidige succesformules deels kunt kopiëren in een andere doelgroep of productaanbod. Het zou zomaar kunnen dat er in Duitsland een gat in de markt is voor jouw producten, terwijl deze in Nederland misschien al verzadigd is.

De meeste dropshipping-leveranciers bieden je de mogelijkheid om te verzenden naar het buitenland. Dit maakt het voor jou makkelijker om ook de internationale markt te verkennen. Je hoeft dan alleen nog een webshop in die taal op te zetten. Wie weet ben jij straks dé specialist in speelgoed in Duitsland.

Ken jij een succesvolle influencer? Met een andere doelgroep of markt kun jij het ook.

Kies een doelgroep en richt je website daarop in

Na het kiezen van een niche en producten voor je dropshipping webshop, moet je de website inrichten. Wil je je op kinderen zelf richten of juist op grootouders die het speelgoed als cadeau kopen?

Waar (groot)ouders graag lezen over hoe veilig en duurzaam het product is, willen kinderen juist graag lezen over wat ze allemaal met het speelgoed kunnen. Voor grootouders wil je de website waarschijnlijk iets toegankelijker en simpel houden. Wees je daarom bewust van je doelgroep bij het opzetten van je website. Hou ook rekening met waar je doelgroep zich bevindt. Grootouders zullen je website waarschijnlijk via Google bereiken, terwijl een jongere doelgroep zich vooral op sociale media bevindt.

Een dropshipping-groothandel in speelgoed en games: BigBuy.eu is een grote leverancier met o.a. bordspelletjes, educatieve spellen, houten speelgoed, puzzels, poppen, voertuigen, etc.

Vraag na hoe je leverancier de verpakking regelt

Wanneer je een dropshipping-leverancier op het oog hebt, is het handig om eerst wat zaken na te kijken voordat je diens producten gaat verkopen. Er zijn groothandels die producten los in de verzenddoos stoppen, of het zo slecht verpakken dat het speelgoed uiteindelijk stuk of vies aankomt.

Zoek daarom beoordelingen op over de groothandel en achterhaal of er klachten zijn over de verpakking en de verzendingen. Stel de leverancier vragen over hoe producten ingepakt worden. Jij bent verantwoordelijk voor de verzending van het product, ook al kun je hier weinig invloed op uitoefenen. Door hier van tevoren goede afspraken over te maken, voorkom je klachten van klanten.

Kwaliteitseisen

Een ander aspect waar je een dropshipping-leverancier op moet controleren is de kwaliteit van het speelgoed. Je wil natuurlijk niet dat baby’s of kleuters zich bezeren met jouw producten. Bestel daarom eerst de producten zelf en test hoe de kwaliteit ervan is. Zitten er losse onderdelen aan het speelgoed? Vermeld dit dan duidelijk in je webshop, zo weten ouders meteen waar ze op moeten letten als hun kind met jouw producten speelt.

Zoek beoordelingen over de kwaliteit van de producten op, heeft de groothandel eerder klachten gekregen? Als de leverancier buiten Europa zit, moet je bovendien zelf nagaan of de producten aan de Europese kwaliteitseisen voldoen. De kwaliteitseisen buiten Europa zijn vaak minder streng dan wij gewend zijn. Als dropshipper ben jij wel verantwoordelijk voor alles wat je verkoopt. Door goed op de hoogte hiervan te zijn kun je problemen voorkomen.

kinderspeelgoed