Dropshipping erotiek

Binnen dropshipping is erotiek een van de meest populaire sectoren. Dat is niet zo gek: erotische artikelen hebben vaak een relatief hoge prijsmarge, het is een enorme markt en er zijn voldoende leveranciers.

Een webshop beginnen in de erotiek

dropshipping erotiekDoor een webshop in de erotiek te starten op basis van dropshipping koop je geen voorraad in, wat een hoop kosten scheelt. Zonder risico op restvoorraad en zonder een startkapitaal nodig te hebben, test jij makkelijk of het online verkopen van seks-, lingerie of simpelweg spannende artikelen iets voor jou is.

De online erotiekbranche is in de laatste jaren flink gegroeid. Veel consumenten vinden het fijn om deze producten juist online bij een webwinkel te bestellen, aangezien dit relatief anoniem is. Daarnaast zijn producten zoals seksspeeltjes steeds meer normaler, waardoor de vraag ernaar groeit.

Word specialist in een niche van erotische artikelen

De erotiekwereld is op zichzelf erg breed. Denk bijvoorbeeld aan erotische spelletjes, seksspeeltjes, maar ook massageoliën of lingerie. Veel webshops richten zich daarom op een subcategorie. Zo zie je bijvoorbeeld webshops die alleen lingerie of massageolie verkopen, of juist alleen seksspeeltjes. Richt het aanbod in je webshop op je niche. Hoe specifieker, hoe beter.

Een dropshipping-groothandel in erotiekproducten: BigBuy.eu biedt zowel spelletjes, massageolie, speeltjes als lingerie. Inclusief plugins om deze eenvoudig aan je webshop toe te voegen.

Verkoop in je webshop bijvoorbeeld alleen erotiek binnen een bepaald thema. Er bestaan bijvoorbeeld webshops die lingerie verkopen die bij een Game of Thrones-thema passen, wat fans van die serie aanspreekt.

Benader je doelgroep

artikelen voor een erotische massageAls je een specifieke doelgroep hebt gekozen, is het ook makkelijker om die te benaderen. Zoek Facebookgroepen waar de doelgroep zich bevindt. Benader bloggers om te vragen of je een gastartikel mag plaatsen.

Hoewel het steeds normaler is voor consumenten om erotische producten te kopen bij een webwinkel, heerst er toch nog een taboe op. Om ervoor te zorgen dat je assortiment en dropshipping-webshop onder de aandacht komen helpen productreviews erg. Vraag influencers of bekende bloggers of zij een video of een artikel willen maken over jouw aanbod.

Let op materiaal

Binnen deze branche is veiligheid van de producten erg belangrijk. Het komt regelmatig voor dat goedkope seksspeeltjes blijken te bestaan uit materiaal dat allergische reacties veroorzaakt bij de gebruiker. Artikelen die uit onveilige materialen bestaan gaan sneller kapot, wat de kans op retourzendingen verhoogt. Consumenten klagen vaak dat de goedkope producten die ze bestellen al gebruikt blijken te zijn.

Consumenten klagen vaak dat goedkope producten al gebruikt blijken te zijn.

Je wil er daarom als dropshipping-webshop erg zeker van zijn dat de producten van je leverancier veilig én nieuw zijn. Zoek goed uit welke materialen in je artikelen zitten.

Onderzoek je leverancier

Doe voordat je een dropship-groothandel kiest onderzoek naar de producten en het serviceniveau van de leverancier. Bestel zelf testproducten en ga na hoe het logistieke proces verloopt.

Ook de klantenservice van je groothandel is belangrijk. Reageert de leverancier snel op jouw vragen? Wanneer klanten vragen stellen, wil je hen zo snel mogelijk beantwoorden. Je moet dan wel vooraf zeker weten dat je leverancier jou goed en snel te woord kan staan.

Een dropshipping-groothandel in erotiekproducten: BigBuy.eu biedt zowel spelletjes, massageolie, speeltjes als lingerie. Inclusief plugins om deze eenvoudig aan je webshop toe te voegen.

Zoek ook beoordelingen op over de leverancier. Kijk niet alleen naar het aantal positieve beoordelingen. Negatieve beoordelingen zijn erg nuttig, die laten zien of de leverancier met een oplossing komt bij een probleem.

Internationaal verzenden

Een voordeel van dropshippen is dat het erg makkelijk is om internationaal te versturen, je leverancier voert dit namelijk voor jou uit.  Het is hierdoor vaak goedkoper om op deze manier naar het buitenland te verzenden dan wanneer je het zelf doet.

Voordat je internationaal verkoopt moet je de regelgeving hiervoor doornemen. Dit is extra belangrijk binnen deze branche. Binnen sommige landen is het illegaal om dit soort producten te verkopen. Zoek uit welke landen een goede afzetmarkt voor zijn, zonder een risico op boetes te lopen.

Zorg voor discrete verpakkingen

Als je gaat googelen naar het online verkopen van erotiek, zie je al snel vragen van consumenten langskomen als: ‘kan ik discreet online een seksspeeltje kopen?’. Klanten willen dus graag anoniem en discreet deze bestellingen ontvangen. Kom je klanten hierin tegemoet.

Naast je aanbod spelen ook een discrete betaling en verzending een grote rol.

Spreek met de leverancier af dat de verpakkingen er neutraal uit zien. Zet dus niet groot op de doos dat je dropshipping-webshop erotische producten verkoopt. Ook waarderen mensen het als de betaling een neutrale omschrijving heeft, zodat niet in hun bankgegevens af te lezen is wat zij gekocht hebben.