BigBuy

De Spaanse dropshipping-leverancier BigBuy is met zijn brede en goedgevulde assortiment een grote leverancier voor dropshippers in Europa. Het bedrijf heeft een internationale aanpak, wat leveren in heel Europa mogelijk maakt.

Bigbuy dropshipt vanuit Valencia door heel Europa

Dropshippen via BigBuyBigBuy is een dropshipping-distributeur en beschikt over een uitgebreide catalogus, met meer dan 150.000 artikelen. Het assortiment bestaat onder andere uit huis en tuin artikelen, cosmetica, sportartikelen, kleding, speelgoed en elektronica.
Het bedrijf heeft een eigen magazijn waar het assortiment in wordt opgeslagen en vanaf waar de bestellingen verzonden worden. Het bedrijf heeft contracten met verschillende bezorgdiensten zoals UPS, DHL, TNT, Feddex en meer. Hierdoor bereiken bestellingen de klant relatief snel.

Ben je nog op zoek naar extra leveranciers? Voor 67 dollar biedt Salehoo toegang tot duizenden dropshipping-leveranciers wereldwijd.

Hoe werkt het?

Dropshippers kunnen zich aanmelden bij BigBuy en zonder abonnement artikelen inkopen. Hiervoor betalen zij de groothandelsprijs per product. De leverancier stuurt dan op naam van jouw webshop de bestelling rechtstreeks naar je klant.

BigBuy stuurt de artikelen direct naar jouw klanten.

Het is daarnaast mogelijk om een abonnement af te sluiten, waardoor je van veel voordelen geniet. De minimumorders zijn lager en bij het E-commerce- en Marketplaces-pakket mag je een onbeperkt aantal bestellingen verzenden. Bij deze twee pakketten kun je daarnaast gebruik maken van de API, een meertalige catalogus, multichannel-integratie en synchronisatie van bestellingen.

Koppelingen software

Het bedrijf heeft CSV- en XML-bestanden, waarmee je de producten van BigBuy via een automatisch script synchroniseert met je eigen webshop. Volgens het bedrijf is dit vrij ingewikkeld en heb je er een programmeur voor nodig. Daarom heeft het bedrijf ook eenvoudigere oplossingen.

Met de 360⁰ Dropshipping Winkel Software van BigBuy bouw je in Shopify of Prestashop je eigen webshop, wat automatisch gesynchroniseerd wordt met het assortiment van BigBuy. Je hebt de mogelijkheid om de interface te personaliseren. Daarnaast maak je eenvoudig versies van je webshop in verschillende talen aan.

Het platform biedt een multichannel-integratie aan, waar automatisch de voorraden in bijgewerkt worden. Mocht je je producten op meerdere kanalen willen verkopen, dan is dit dus mogelijk.

BigBuy maakt het je ook makkelijker om je producten op marktplaatsen zoals eBay en Amazon te verkopen. Zo heeft het een gratis koppeling met AliExpress, waardoor je makkelijk via dit grote kanaal je producten verkoopt.

Kosten van BigBuy

Er zijn verschillende abonnementen, die oplopen in prijsklasse. Hoe meer je betaalt, hoe meer je gebruik kan maken van speciale koppelingen. Het is mogelijk om zonder abonnement te bestellen, maar je kan dan niet onbeperkt bestellingen plaatsen.

Een categorie op BigBuy.Bij het B2B-pakket betaal je 45 euro aan inschrijvingskosten, maar verder geen maandelijkse kosten. Voor het Ecommerce-pakket betaal je 90 euro inschrijvingskosten en 69 euro per maand aan pakketkosten. Deze zijn lager wanneer je een abonnement voor een halfjaar of langer neemt. Bij het Marketplaces-pakket zijn de inschrijvingskosten even hoog, maar betaal je ernaast 99 euro per maand (of minder bij een lang lopend abonnement).

Er verzendkosten worden inbegrepen bij de pakketkosten. Door de vele integraties en het grote assortiment is BigBuy voor veel dropshipping-webshops een goede optie als leverancier.