EDC

EDC is een groothandel met een aanbod van ruim 14.000 erotische artikelen. Naast de directe verkoop aan de eindklant heeft EDC een dropshipping-programma. Om deel te kunnen nemen heb je een inschrijving bij de KvK en een account bij EDC nodig. Er geldt geen minimumafname. EDC verzendt wereldwijd.

Producten van EDC importeren in de webshop

EDC Wholesale - dropshipper van erotische artikelenIn de webwinkelsoftware van Lightspeed en CCV zit een integratie met EDC. Ook Webshopimporter.com kan een koppeling maken. Dit doen zij met Magento- , Lightspeed, WooCommerce- en CCV-webwinkels.

PrestaShop- en WooCommerce-gebruikers kunnen bovendien terecht bij Key2Publish. Dit bedrijf maakt koppelingen waarmee je productinformatie en afbeeldingen kunt importeren. Daarnaast zorgt de koppeling ervoor dat voorraden en prijzen elk uur worden ge-update.

Zoek je extra leveranciers van erotiekproducten? BigBuy.eu biedt zowel spelletjes, massageolie, speeltjes als lingerie.

Het is ook mogelijk om de producten via feeds te importeren. Deze feeds zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits. Ook deze feeds worden elk uur ge-update, zodat je jouw klanten altijd kunt voorzien van actuele informatie.

EDC is een groothandel met een aanbod van ruim 14.000 erotische artikelen. Het verkoopt zelf aan consumenten maar biedt ook dropshipping aan.

Wat kost dropshipping via EDC?

artikelen voor een erotische massageEDC rekent geen kosten voor het opslaan van de producten en de orderverwerking. Hun verdienmodel zit in de marge tussen de in- en verkoopprijs. Betalen kan op twee manieren: via een prepaid-systeem of via een email met een betaallink.

Wanneer je gebruikmaakt van het prepaid-systeem kun je een bepaald bedrag overmaken naar jouw account. Geplaatste orders worden automatisch van dit bedrag afgeschreven, waarna de order direct door EDC kan worden afgehandeld.

Vind je het fijner om dit handmatig te doen – bijvoorbeeld omdat je de orders eerst wilt checken – dan kun je kiezen voor de betaallink. Zodra je betaling hebt voldaan, wordt de order geactiveerd. Het is ook mogelijk om meerdere orders in één keer af te rekenen. Ook heb je de optie om orders te annuleren.

De verzendkosten bedragen standaard 6,50 euro. Deze prijs geldt voor zendingen binnen Nederland en naar Duitsland en België. Voor overige landen variëren de kosten van een kleine tien euro tot over de honderd euro. Op de site van One DC vind je een overzicht van de verzendkosten per land. Via de beheermodule op de site van EDC kun je de status van alle orders volgen.

Ben je nog op zoek naar extra leveranciers? Voor 67 dollar biedt Salehoo toegang tot duizenden dropshipping-leveranciers wereldwijd.

Aandachtspunten dropshipping via EDC

Voor sommige landen gelden importbeperkingen. Zo accepteren landen als Saoedi Arabië, Thailand en Vietnam geen import van erotische artikelen. Mocht je buitenlandse klanten hebben, dan is een extra controle op de verzendlocatie bij dit soort artikelen dus geen overbodige luxe. Heb je hier geen zin in, dan zou je je afzetmarkt kunnen beperken tot bijvoorbeeld Europa.

Bij verzendingen buiten de EU is het vanwege de inklaring bij de douane verplicht om een factuur op het pakket te plakken. De douane wil namelijk weten wie de afzender en ontvanger zijn en wat er in het pakket zit. EDC regelt deze handeling voor je, maar je moet wel zelf een factuur uploaden bij de bestelling met daarop de volgende gegevens:

  • Jouw bedrijfsnaam
  • Jouw NAW-gegevens
  • De NAW-gegevens van de ontvanger
  • De inhoud van de zending
  • Het totaalbedrag van de zending

Voor- en nadelen dropshipping via EDC

EDC assortimentEen groot voordeel van EDC is dat het een Nederlandse partij is. Als je vragen hebt kun je makkelijk contact met hen opnemen. Ook de levertijden zijn kort, aangezien de producten vanuit Nederland worden verzonden. Orders die voor 23.00 uur binnen zijn, verzendt EDC dezelfde dag nog. Een ander voordeel van dropshipping via EDC is dat je de zekerheid hebt dat de producten voldoen aan de Europese wet- en regelgeving.

Het nadeel van dropshipping via een Europese leverancier is dat de inkoopprijzen over het algemeen wat hoger liggen, waardoor jouw marge gering blijft. Wat ook nadelig kan zijn, is dat de verzendkosten hoog kunnen oplopen. Het uitsluiten van afzetgebieden – ook vanwege de wettelijke regels van bepaalde landen – kan een optie zijn.