Printful

Bij Printful – dat staat voor Print Product Fulfilment Service – kun je op basis van je eigen design een assortiment opbouwen. Het werkt het best bij dropshippers met een eigen community of fanbase, zoals influencers en bekende Nederlanders. Zonder ontwerp zijn de artikelen wel wat basic.

Printful: een print on demand-leverancier

Dropshippen via PrintfulPrintful is een leverancier die producten levert op basis van print-on-demand. Denk aan bedrukte kleding (mannen, vrouwen en kinderen), maar ook aan het bedrukken van tassen, mokken en telefoonhoesjes.

Zodra jij een bestelling krijgt, wordt deze doorgezet naar Printful. Zij bedrukken, verpakken en verzenden het artikel naar jouw klant.

Het bedrijf heeft meerdere magazijnen – in Europa heeft Printful magazijnen in Letland en Spanje – waardoor de levertijd met gemiddeld twee tot vier dagen goed te overzien is.

Eigen ontwerpen laten bedrukken op whitelabel producten? Dan is Printful de ideale print on demand-dropshipper.

product designer

Integraties Printful

Printful heeft integraties met diverse webwinkelsoftware, waaronder Shopify, Magento, WooCommerce, Wix, BigCommerce en Prestashop. Ook zijn er koppelingen met bekende marktplaatsen als Amazon, eBay en Wish. Voor de integratie(s) betaal je niets, de kosten zijn inbegrepen in de producten en de handelingen.

De italiaanse groothandel B2B GRIFFATI biedt verschillende Europese fashion-merken. Met de dropshipping-plugin Sync2Fashion kun je deze eenvoudig toevoegen aan een Shopify-webwinkel.

Assortiment

Printful is een van de grotere print on demand-leveranciers en heeft een groot aanbod van artikelen. Je hoeft dus niet te kiezen voor de gangbare bedrukte t-shirts, mokken of hoodies te gaan maar kunt ook voor eco-friendly rugzakken of laptop-cases kiezen.

Wel is het succes van je webshop sterk afhankelijk van je eigen bereik en/of ontwerp. Zonder fanbase of mooie eigen designs is de concurrentie groot. Gelukkig biedt Printful veel mogelijkheden om je producten aan te passen en als je veel aandacht aan het ontwerp besteed kun je er mooie dingen mee maken.

Maatwerk en retouren

Omdat de artikelen bedrukt worden met een eigen design zijn deze maatwerk. Voor de retourvoorwaarden hanteert Printful vrij strenge eisen, en het vergoedt alleen de kosten wanneer jouw klant het product terugstuurt omdat het beschadigd is.

Als jij producten met bepaalde designs wel als standaardartikel aanbiedt ben jij verplicht om wél de artikelen retour te accepteren. Dat betekent dat de kosten voor jou zijn als de klant niet tevreden is over het artikel of de verkeerde maat heeft besteld.