Printful

Bij Printful – dat staat voor Print Product Fulfilment Service – kun je op basis van je eigen design een assortiment opbouwen. Dit kan met kleding (mannen, vrouwen en kinderen), maar bijvoorbeeld ook met tassen, mokken en telefoonhoesjes. Printful is vooral geschikt voor dropshippers met een eigen community of fanbase, zoals influencers en bekende Nederlanders. Zonder ontwerp zijn de artikelen namelijk wel erg basic.

Printful

Dropshippen via PrintfulHet bedrijf werkt op basis van print-on-demand. Zodra jij een bestelling krijgt, wordt deze doorgezet naar Printful. Zij zorgen er vervolgens voor dat het artikel wordt bedrukt, verpakt en verzonden naar jouw klant. Het bedrijf heeft meerdere magazijnen – in Europa zit het bedrijf in Letland en Spanje – waardoor de levertijd met gemiddeld twee tot vier dagen goed te overzien is.

Eigen ontwerpen laten bedrukken op whitelabel producten? Dan is Printful de ideale print on demand-dropshipper.

Integraties Printful

Printful heeft integraties met diverse webwinkelsoftware, waaronder Shopify, Magento, WooCommerce, Wix, BigCommerce en Prestashop. Ook zijn er koppelingen met bekende marktplaatsen als Amazon, eBay en Wish. Voor de integratie(s) betaal je niets, wel worden er uiteraard kosten berekend voor de producten en de handelingen.

Ben je nog op zoek naar extra leveranciers? Voor 67 dollar biedt Salehoo toegang tot duizenden dropshipping-leveranciers wereldwijd.

Aangezien de artikelen worden voorzien van een eigen design heb je te maken met maatwerk. Voor de retourvoorwaarden betekent dit dat er strengere eisen zijn. Printful vergoedt alleen de kosten wanneer jouw klant het product terugstuurt omdat het beschadigd is. Stel dat de klant niet tevreden is over het artikel of de verkeerde maat heeft besteld, dan zijn de kosten voor jou.