Spocket

Wie op zoek is naar een samenwerking met Europese en Amerikaanse leveranciers kan terecht bij Spocket. Naar eigen zeggen maken meer dan 50.000 ondernemers wereldwijd gebruik van het platform, dat onder meer kleding, sieraden, verzorgingsproducten, consumentenelektronica, huishoudelijke producten en speelgoed vertegenwoordigt. Spocket levert wereldwijd.

Kenmerken Spocket

Dropshippen via SpocketWanneer je het assortiment van Spocket bekijkt en vergelijkt met AliExpress vallen twee dingen op: het aanbod en het prijsverschil. Waar je bij AliExpress de keuze hebt uit miljoenen producten is dit bij Spocket met tienduizenden artikelen een stuk minder. Daarnaast heeft Spocket een hoger prijsniveau, waarmee het zich op een andere doelgroep richt dan AliExpress.

Onder de dropshipping-leveranciers vind je zowel grote spelers als kleinere groothandels. Op haar website geeft Spocket aan dat de prijzen zo’n dertig tot veertig procent lager zijn dan de retailprijzen. Ondanks deze kortingen blijft Spocket duurder dan het gemiddelde dropshipment-platform. De tarieven voor de verzending lopen uiteen van gratis verzending tot verzendkosten van twintig dollar. Voor de meeste producten geldt een bijdrage van enkele dollars.

Ben je nog op zoek naar extra leveranciers? Voor 67 dollar biedt Salehoo toegang tot duizenden dropshipping-leveranciers wereldwijd.

Werkwijze Spocket

Bij veel dropshipping-platformen is het gebruikelijk om rechtstreeks contact op te nemen met de leverancier(s) wanneer je vragen hebt over de producten of de verzending. Bij Spocket werkt dit anders. Hier is het niet mogelijk om in contact te komen met de groothandel of producent. Bij vragen moet je de klantenservice van Spocket benaderen, waarna zij in gesprek gaan met de leverancier.

Om producten te kunnen importeren in je webshop heb je een integratie tussen de webwinkel en Spocket nodig. Spocket heeft hiervoor verschillende abonnementen, die oplopen in prijs en mogelijkheden. Het grootste verschil tussen de pakketten is het aantal producten dat je mag importeren, de toegang tot premium producten en de mate van ondersteuning. Alle pakketten mag je twee weken gratis uitproberen.

Spocket regelt het contact tussen jou en de dropshipping-leverancier.

Voor- en nadelen Spocket

Spocket - integratie met Shopify, Wix, WooCommerce, BigCommerce en AliScraper.Spocket heeft integraties met onder meer Shopify, BigCommerce, Wix en WooCommerce. Maak je gebruik van één van deze softwareaanbieders, dan kun je binnen enkele minuten producten importeren. Een ander voordeel van Spocket is het gemak waarmee je samples kunt aanvragen bij de verschillende leveranciers. Ook de levertijd, die gemiddeld op twee tot vijf dagen ligt, is een stuk sneller in vergelijking met veel andere aanbieders.

Aan het hogere kwaliteitsniveau van de producten en de snelle(re) verzending hangt helaas wel een prijskaartje. Naast dat de inkoopprijs hoger is – en je marge hierdoor al snel lager – rekenen veel leveranciers verzendkosten. Een ander nadeel van Spocket is dat jouw klanten mogelijk invoerrechten en btw moeten betalen. Of dit het geval is, is afhankelijk van de totaalprijs van de order en de verzend- en afleverlocatie.