Nederlandse dropshippers

Bij dropshipping-producten denken veel mensen aan Chinese leveranciers, maar als je even zoekt vind je ook diverse Nederlandse dropshippers. Het aanbod met producten is vaak kleiner maar Nederlandse dropshipping-leveranciers hebben wel veel andere voordelen.

Dropshipping in Nederland

Dropshippers NederlandWanneer je dropshipment kiest is het vergelijken van leveranciers erg belangrijk. Een dropshipper moet natuurlijk de producten die jij wilt verkopen voldoende op voorraad hebben. Ook speelt het serviceniveau van je dropshipping-partner mee in het succes van jouw bedrijf. Een leverancier in Nederland voldoet vaak goed aan deze voorwaarden.

Maar Nederlandse producenten en groothandels noemen niet altijd dat ze producten via dropshipment leveren. In Nederland zijn leveranciers niet altijd op zoek naar startende webwinkeliers die via dropshipping makkelijk geld denken te verdienen. Soms bieden ze alleen dropshipment-activiteiten aan vaste klanten.

GOGETTERS koppelt je Shopify-, WooCommerce- of Prestashop-webshop aan Nederlandse dropshippers. Met de app stuur je bestellingen automatisch door naar je leverancier.

Nederlandse dropshipping leverancier vinden

Nederlandse dropshippers zijn lastiger te vinden, maar ze zijn er wel. Als je in het bezit bent van een mooie webshop en een goed verhaal hebt zijn er ook in Nederland voldoende dropshipping-leveranciers die openstaan voor een samenwerking. Je vindt ze onder meer door te googelen naar leveranciers in jouw nichemarkt, op (inkoop)beurzen en via platformen.

Vind je het geen probleem als jouw dropshipper dezelfde producten en diensten levert aan (een groot aantal) andere partijen, dan kun je ook kiezen voor een leverancier die van dropshipment een eigen bedrijfstak heeft gemaakt. Naast de reguliere verkoop aan retailers kunnen ze ook voor jou de orderafhandeling verzorgen en koppelen met webwinkelsoftware als Shopify, CCV en Lightspeed.

Veel leveranciers bieden koppelingen voor Nederlandse webwinkelsoftware.

Welke Nederlandse dropshippers zijn er zoal?

Verschillende dropshipping leveranciers
Nederlandse dropshippers.

Als je even op onderzoek uitgaat, vind je tientallen Nederlandse dropshippers in verschillende branches. Sommige leveranciers hebben een zeer breed assortiment met duizenden producten.

Zoals Drobbs, die auto- en fietsonderdelen levert, maar ook speelgoed, gereedschap en consumentenelektronica verkoopt.

Daarnaast zijn er in Nederland diverse nichespelers die specifieke producten rechtstreeks naar de klant sturen via dropshipping. Denk bijvoorbeeld aan VanDerMeer die zich richt op dierbenodigdheden, EDC Wholesale die erotische artikelen verkoopt en Witteglimlach die tandenbleeksets heeft. In principe kun je alles dropshippen: van modeartikelen tot aan meubels, het aanbod is er.

GOGETTERS koppelt je Shopify-, WooCommerce- of Prestashop-webshop aan Nederlandse dropshippers. Met de app stuur je bestellingen automatisch door naar je leverancier.

Hoe selecteer je de juiste leverancier?

Voordat je een leverancier kiest is het fijn wanneer je eerst een aantal punten kunt afvinken. Naast een assortiment dat past bij (de uitstraling van) jouw webshop is het belangrijk dat de dropshipper de artikelen onbeperkt kan leveren, en het liefst ook zo snel mogelijk. Nederlandse consumenten zijn nu eenmaal gewend om hun bestelling snel in huis te hebben.

Een ander belangrijk punt is de commissie die je aan de dropshipper moet afstaan. Vergeet in je vergelijking niet mee te nemen wat de leveranciers doen voor dit bedrag. Waar de ene leverancier alleen de verzending van de pakketjes verzorgt, neemt de andere partij ook de klantenservice en de retouren van je over. Ook is het fijn als er een koppeling is, zodat je de orders niet handmatig hoeft in te boeken.

Verder is het goed om naar de voorwaarden vanuit de leverancier te kijken. Bij sommige dropshippers ben je verplicht om een minimumaantal producten af te nemen, andere partijen vinden het ook prima als je zo nu en dan een order inschiet. Ook de uitstraling van het pakket is iets om over na te denken. Veel Nederlandse dropshippers versturen de producten whitelabel, waardoor de consument niet ziet dat jij niet de verzender van het pakket bent. Maar dit is niet altijd het geval.

nederlandse dropshipping leverancier

Voor- en nadelen van Nederlandse dropshippers

Nederlandse leveranciers en groothandels hebben op een aantal vlakken een streepje voor ten opzichte van leveranciers uit andere delen van de wereld. Om te beginnen hebben Nederlandse groothandels – net als jij – te maken met de Europese eisen met betrekking tot de kwaliteit en veiligheid van de artikelen. Stel dat er iets mis is met het product, dan kun je de leverancier hiervoor aansprakelijk stellen.

Haal je de producten uit bijvoorbeeld China, dan ben jij de importeur en is je eigen webwinkel hiervoor verantwoordelijk. Hetzelfde geldt voor de garantie(periode), die hier uitgebreider is dan in veel andere landen.

Een Nederlandse dropshipper is vaak duurder. Ook is de concurrentie rond de producten in Nederland soms groter.

Levertijd en invoerrechten

Ook de snelle(re) levertijd is een voordeel. Bij lokale dropshippers kan de bestelling de volgende (werk)dag al bij de consument zijn. Als een pakket uit het buitenland komt is dit uiteraard geen optie. Bovendien kan het zijn dat consumenten bij niet-Europese zendingen invoerrechten en/of belastingen moeten betalen. Met Nederlandse dropshipping groothandels en leveranciers heb je dit niet.

Aan het hogere kwaliteits- en serviceniveau hangt helaas ook een prijskaartje, wat het grootste nadeel van Nederlandse dropshippers is. Ben je op zoek naar een iets hogere marge, maar wil je niet te veel inleveren op kwaliteit en levertijd? Je kunt ervoor kiezen om naast producten van Nederlandse leveranciers ook  producten van leveranciers uit andere Europese landen aan te bieden.