Nederlandse dropshippers

Bij dropshipping denken veel mensen aan Chinese leveranciers, maar als je even zoekt vind je ook diverse Nederlandse dropshippers. Het aanbod is weliswaar kleiner, Nederlandse dropshippers hebben wel tal van andere voordelen. Welke dit zijn en wat eventuele nadelen zijn van Nederlandse leveranciers lees je in dit artikel. Ook vertellen we je waar je ze vindt en waar je op moet letten.

Wanneer je kiest voor dropshipment is het vinden en kiezen van een leverancier één van de grootste uitdagingen. De dropshipper moet namelijk niet alleen de producten die jij wilt verkopen (ruimschoots) op voorraad hebben, ook het serviceniveau van deze partij speelt mee in het succes van jouw bedrijf. Reden genoeg dus om voldoende tijd te spenderen aan het voortraject.

Hoe vind je een Nederlandse dropshipping-leverancier?

Nederlandse dropshippersOm een goede selectie te kunnen maken, moet je uiteraard eerst voldoende leveranciers vinden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Aziatische partijen lopen veel Nederlandse producenten en groothandels er niet mee te koop dat zij aan dropshipment doen.

Enerzijds komt dit omdat ze vaak niet zitten te wachten op startende webwinkeliers die via dropshipping makkelijk geld denken te verdienen. Anderzijds willen ze voorkomen dat straks alle afnemers op deze manier willen samenwerken. Ook zijn er partijen die ervoor kiezen om uitsluitend dropshipment-activiteiten te verzorgen voor vaste klanten.

GOGETTERS koppelt je Shopify-, WooCommerce- of Prestashop-webshop aan een of meer Nederlandse dropshippers. Met de app stuur je bestellingen automatisch door naar je leverancier.


Het vinden van een Nederlandse dropshipper wordt hierdoor wat lastiger, maar het is zeker niet onmogelijk. Als je in het bezit bent van een mooie webshop en een goed verhaal hebt zullen er altijd partijen zijn die openstaan voor een samenwerking. Deze partijen vind je onder meer door te googelen naar leveranciers in jouw nichemarkt, op (inkoop)beurzen en via platformen als VidaXL.

Vind je het geen probleem als jouw dropshipper dezelfde activiteiten verzorgt voor (een groot aantal) andere partijen, dan kun je ook kiezen voor een leverancier die van dropshipment een eigen bedrijfstak heeft gemaakt. Naast de reguliere verkoop aan retailers kunnen ze ook voor jou de orderafhandeling verzorgen. Daarnaast zijn er aanbieders van webwinkelsoftware die koppelen met Nederlandse dropshippers, zoals Shopify, CCV en Lightspeed.

Nederlandse dropshippers bieden veel koppelingen voor Nederlandse webwinkelsoftware.

Welke Nederlandse dropshippers zijn er zoal?

Nederlandse dropshippers
Nederlandse dropshippers.

Als je even op onderzoek uitgaat, vind je tientallen Nederlandse dropshippers die opereren in verschillende branches. Sommige leveranciers hebben een zeer breed assortiment. Zoals Drobbs, die auto- en fietsonderdelen levert, maar ook speelgoed, gereedschap en consumentenelektronica verkoopt.

Daarnaast zijn er diverse nichespelers. Denk bijvoorbeeld aan VanDerMeer die zich richt op dierbenodigdheden, EDC Wholesale die erotische artikelen verkoopt en Witteglimlach die tandenbleeksets heeft. In principe kun je alles dropshippen: van modeartikelen tot aan meubels, het aanbod is er.

Hoe selecteer je een dropshipping-leverancier?

Voordat je met een leverancier in zee gaat, is het fijn wanneer je eerst een aantal punten kunt afvinken. Naast een assortiment dat past bij (de uitstraling van) jouw webshop is het belangrijk dat de dropshipper de artikelen onbeperkt kan leveren, en het liefst ook zo snel mogelijk. Nederlandse consumenten zijn nu eenmaal gewend om hun bestelling snel in huis te hebben.

Een ander belangrijk punt is de commissie die je aan de dropshipper moet afstaan. Vergeet in je vergelijking niet mee te nemen wat de leveranciers doen voor dit bedrag. Waar de ene leverancier alleen de verzending van de pakketjes verzorgt, neemt de andere partij ook de klantenservice en de retouren van je over. Ook is het fijn wanneer er een koppeling beschikbaar is, zodat je de orders niet handmatig hoeft in te boeken.

Verder is het goed om naar de voorwaarden vanuit de leverancier te kijken. Bij sommige dropshippers ben je verplicht om een minimum aantal producten af te nemen, andere partijen vinden het ook prima als je zo nu en dan een order inschiet. Ook de uitstraling van het pakket is iets om over na te denken. Veel Nederlandse dropshippers versturen de producten whitelabel, waardoor de consument niet ziet dat jij niet de verzender van het pakket bent. Maar dit is niet altijd het geval.

Voor- en nadelen van Nederlandse dropshippers

Nederlandse dropshippers hebben op een aantal vlakken een streepje voor ten opzichte van leveranciers uit andere delen van de wereld. Om te beginnen hebben zij – net als jij – te maken met de Europese eisen met betrekking tot de kwaliteit en veiligheid van de artikelen. Stel dat er iets mis is met het product, dan kun je de leverancier hiervoor aansprakelijk stellen. Haal je de producten uit bijvoorbeeld China, dan valt dit onder jouw verantwoordelijkheid. Hetzelfde geldt voor de garantie(periode), die hier uitgebreider is dan in veel andere landen.

Een Nederlandse dropshipper is vaak wat duurder. Daarnaast is de concurrentie rond de producten in Nederland soms wat groter.

Ook de snelle(re) levertijd is een grote pre. Bij veel Nederlandse dropshippers kan de bestelling de volgende (werk)dag al bij de consument zijn. Moet een pakket uit het buitenland komen, dan is dit uiteraard geen optie. Bovendien kan het zijn dat consumenten bij niet-Europese zendingen invoerrechten en/of belastingen moeten betalen. Wanneer je kiest voor dropshipment via een Nederlandse leverancier heb je hier niet mee te maken.

Aan het hogere kwaliteits- en serviceniveau hangt helaas ook een prijskaartje. De hogere kosten zorgen voor een lagere marge, wat het grootste nadeel van Nederlandse dropshippers is. Ben je op zoek naar een iets hogere marge, maar wil je niet te veel inleveren op kwaliteit en levertijd? Je kunt ervoor kiezen om niet alleen Nederlandse dropshippers in te zetten, maar ook leveranciers uit andere Europese landen te selecteren.