Drobbs

Dropshippers die huis- en tuinartikelen willen verkopen kunnen zich aanmelden bij Drobbs, een Nederlandse dropshipping-leverancier. Als groothandel van Happy Home Products leveren zij onder andere gereedschap, speelgoed, reiskoffers en huishoudelijke artikelen.

DrobbsDe leverancier importeert de merken Bergner, Renberg, Playmarket, Brüder Mannesmann, Bort Tools, Defort Tools, Easystrap en Ceruzo. Drobbs heeft meer dan 25 jaar ervaring in groothandel, import en export en is daarmee een van de grootste en betrouwbaarste dropshipping-leveranciers in Nederland.

Drobbs is een grote Nederlandse dropshipping-leverancier voor huis- en tuinartikelen.

Doelgroep Drobbs

Dropshippers met een geregistreerde webwinkel kunnen zich aanmelden als klant bij Drobbs. Je dient een account aan te vragen, waar je een KvK en BTW-nummer en de URL van je webshop nodig hebt. Het bedrijf geeft daarnaast aan je webshop te keuren op onder andere professionaliteit, wettelijke vereisten, keurmerken en API-koppelingsmogelijkheden.

Ben je nog op zoek naar extra leveranciers? Voor 67 dollar biedt Salehoo toegang tot duizenden dropshipping-leveranciers wereldwijd.

Het bedrijf wil dat je een jaaromzet hoger dan 5.000 euro haalt als klant, maar bij een hogere omzet kun je in een van de klantgroepen toegevoegd worden. Bij elke groep horen specifieke voordelen.

  • Premium: toegang bij een jaaromzet vanaf 10.000 euro. Je ontvangt 4% korting op de bruto-inkoopprijzen.
  • Silver: toegang bij een jaaromzet vanaf 25.000 euro of instappende gebruikers van een API-koppeling met Lightspeed, CCV Shop, Magento en Prestashop. 6% korting op bruto-inkoopprijzen. Daarnaast kun je ook gratis productfeeds en content van Drobbs gebruiken.
  • Gold: toegang bij een jaaromzet vanaf 50.000 euro. 8% korting op bruto-inkoopprijzen. Naast de eerdere voordelen krijg je ook de mogelijkheid tot achteraf betalen.
  • Platinum: toegang bij jaaromzet vanaf 100.000 euro. Hierbij ontvang je 10% korting op de bruto-inkoopprijzen, dezelfde voordelen als hierboven genoemd en daarnaast speciale acties.

Hoe werkt het?

Zodra je account is goedgekeurd mag je starten met dropshippen! Er gelden geen minimum orderwaardes. Er zijn veel kant- en klare koppelingen met webwinkelsoftware, waardoor er een automatische product- en ordersynchronisatie is.  Dit kan dankzij een Magento extensie, PrestaShop module, Lightspeed app en CCV Shop app.

Webwinkeliers die andere software gebruiken kunnen de webshop onderhouden met behulp van CSV- of XML productfeeds of de API van Drobbs om automatisch bestellingen door te voeren.

Drobbs regelt de logistiek via PostNL onder jouw bedrijfsnaam

Drobbs verzorgt jouw voorraad en verzending. Indien een klant toch afziet van de bestelling, moet deze het product naar jou sturen. Alleen bij de levering van een defect product neemt Drobbs de retourzending aan. Let daarom op welke producten vaker teruggestuurd worden, je wil natuurlijk niet ineens een voorraad aan retourzendingen opbouwen terwijl je dropshipper bent.

De verzending gaat via PostNL en dit kan onder jouw bedrijfsnaam. Verzending is mogelijk naar klanten in Nederland en België. Bij verzendingen naar andere EU-landen is het noodzakelijk dat je eerst contact opneemt met Drobbs.

Het bedrijf heeft het hele assortiment zelf op voorraad liggen en aangezien het in Nederland gesitueerd is, ontvangen je klanten hun bestellingen eerder dan wanneer je bijvoorbeeld AliExpress als leverancier gebruikt.

Ben je nog op zoek naar extra leveranciers? Voor 67 dollar biedt Salehoo toegang tot duizenden dropshipping-leveranciers wereldwijd.

Kosten Drobbs

Het aanmaken van een account is gratis bij Drobbs, maar er zijn wel andere kosten waar je mee te maken krijgt. Je betaalt de inkoopprijs van de door jou verkochte artikelen en de verzendkosten. Vanaf een Silver account kun je daarnaast gratis gebruik maken van de productfeeds. Indien je nog geen Silver-member bent, zul je daarvoor moeten betalen.

De verzendkosten in Nederland voor standaard verzendingen zijn 5,59 euro per bestelling. Voor verzendingen waar een handtekening bij ontvangst nodig is, is het tarief 6,40 euro per bestelling. Alle verzendingen naar België kosten 6,95 euro per bestelling. Deze tarieven gelden voor alle zendingen, ongeacht afmeting, gewicht en het aantal pakketten.

De verzendkosten naar andere EU-landen zijn over het algemeen hoger, afhankelijk van het land. Daarnaast geldt er een toeslag voor pakketten boven de 20 kilogram.