Parfum dropshipping

Door de blijvende vraag naar parfums is dit product erg interessant voor dropshippers. Waar moet je op letten als je parfum wilt gaan verkopen?

Als dropshipper koop je niet zelf je voorraad in, maar stuurt je leverancier de bestellingen rechtstreeks naar de klant. Je loopt zo geen risico op restvoorraden. Doordat je geen kosten kwijt bent aan je voorraad kun je makkelijker experimenteren met de juiste marketing of de samenstelling van je assortiment. Dropshipping biedt je de ruimte om je andere bedrijfsprocessen op orde te krijgen.

Extra producten of dropshipping-leverancier? BigBuy.eu biedt parfums voor mannen, vrouwen, kinderen en huisdieren. Voeg ze eenvoudig zelf toe aan je webshop.

Waarom zou je parfum dropshippen?

Parfum dropshippenDe vraag naar parfum blijft het gehele jaar door bestaan, wat het interessant maakt om te verkopen. Tegenwoordig gebruiken veel consumenten een verzameling aan parfums, in plaats van één standaard geurtje. Mede hierdoor is de markt de afgelopen jaren gegroeid.

Door de groeiende vraag blijft het aanbod ook groeien. Er bestaan veel parfums in verschillende prijssegmenten, waardoor er genoeg mogelijkheden om een stukje van deze markt mee te pikken als dropshipper.

Kies een niche

Doordat er zo’n groot aanbod is ben je misschien geneigd om zoveel mogelijk soorten parfums in je webshop op te nemen. Er zijn al genoeg grote spelers op de markt, zoals Douglas of Ici Paris, die een breed assortiment aan parfums verkopen. Als een startende webshop is het nogal lastig om tegen deze grote spelers op te boksen.

Kies een specifieke niche of prijsklasse in plaats van een breed assortiment.

parfum mannenKies daarom een specifieke niche van de markt of een bepaalde prijsklasse. Je hebt dan meer kans om expert te worden in dit gebied. De klanten die je aantrekt weten waarschijnlijk precies wat ze zoeken, dus als jij goed inspeelt op de behoeftes van de niche heb je sneller succes.

Leg je focus bijvoorbeeld op mannen-, vrouwen-, of juist kinderparfum. Of kies juist één bepaalde soort parfum om te verkopen. Zoals eau de parfum of alleen eau de toilette. Dit zal dan ook bepalen in welk marktsegment je zit, aangezien eau de toilette goedkoper is dan parfum.

Een leverancier vinden

Voordat je je webshop vult met je parfum moet je op zoek gaan naar een leverancier. Een dropshipping-leverancier richt zich op dropshippers. Vaak heeft de leverancier software waarmee je makkelijk de producten in je webshop zet.

Veel dropshippers kiezen voor een leverancier uit China, aangezien de prijzen daar erg laag zijn. Met platforms als AliExpress is het tegenwoordig erg gemakkelijk om te beginnen met dropshipping via zulke leveranciers. Toch zijn er dan wel wat zaken waar je op moet letten.

Omdat klanten parfum op de huid dragen moet je zeker zijn dat het product veilig is.

De regelgeving binnen Europa is een stuk strenger dan die in China wat betreft ingrediënten en materialen die in producten mogen zitten. Aangezien parfum vaak op de huid van je klanten gedragen wordt, wil je er zeker van zijn dat deze producten veilig zijn. Ga dus goed na wat de regelgeving binnen de landen waar je verkoopt is.

Enkele bekende Europese groothandels zijn:

BigBuy

bigbuyBigBuy is een Spaanse dropshipping-distributeur en biedt meer dan 150.000 artikelen, waaronder honderden parfums en eau de toilettes.  Het levert snel en je kunt losse bestellingen doen. Ook kun je een abonnement afsluiten, waarmee het extra diensten biedt. Bekijk de website.

SaleHoo

SaleHooVoor 67 dollar koop je hier toegang tot een online database met meer dan 1,6 miljoen producten in 75 categorieën via duizenden (dropshipping)leveranciers wereldwijd. Hieronder zitten ook enkele Europese groothandels in geuren. Bekijk de website.

DSers

dsersMet het platform van DSers kunnen verkopers makkelijk producten van dropshipping-leveranciers op AliExpress toevoegen aan de webshop, zonder ze zelf in te kopen. Er staat een groot aanbod aan producten met lage prijzen op. Sinds het stoppen van Oberlo, de voormalige dropshipping-plugin van Shopify zelf, gebruiken veel verkopers deze app.

Klanten willen de geur testen

Veel consumenten waren een tijd geleden terughoudend in het online kopen van parfum, aangezien het uitproberen van de geur erg belangrijk is. Webshops spelen hierop in door bij een bestelling een tester mee te sturen, de klant kan die gebruiken vóór het openen van de parfum. Mocht de geur dan toch niet bevallen, dan kan het product nog teruggestuurd worden. Overweeg desnoods om klanten in één keer meerdere testers van verschillende parfums te sturen, zodat de klant erna een keuze kan maken en een echte fles bestelt.

Stuur een tester mee bij een nieuwe bestelling.

Vervoer

Een ander punt waar je goed op moet letten is het vervoer en de verpakking van je producten. Doordat je leverancier het logistieke proces volledig van je overneemt heb jij geen invloed op hoe het product verzonden wordt. Jij blijft wel de verantwoordelijke voor de staat van het product bij levering. Elke online verkoper wil beschadigingen voorkomen, maar met een breekbaar product zoals parfum is dit al helemaal noodzakelijk.

Vraag daarom aan je potentiële leverancier welke maatregelen die neemt om beschadiging te voorkomen. Welke verpakking gebruikt de leverancier? Hoe vervoert de leverancier de parfum? Bestel de producten ook zelf om te testen hoe dit proces verloopt.

Extra producten of dropshipping-leverancier? BigBuy.eu biedt parfums voor mannen, vrouwen, kinderen en huisdieren. Voeg ze eenvoudig zelf toe aan je webshop.

Nieuw merk parfum creëren

zelf een geurtje op de markt brengenDropshipping-leveranciers hebben een ruim assortiment aan parfum merken, maar soms bieden ze ook de optie om je eigen merk te creëren. Op die manier biedt je iets anders aan dan wat al op de markt bestaat. Wel kan het erg lastig zijn om je nieuwe merk onder klanten bekend te maken. Zeker als je een startende dropshipper bent.

Door goed te onderzoeken waar je niche zich bevindt weet je hen beter te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan influencers, die verkopen graag producten onder hun eigen naam. Benader hen voor een samenwerking, misschien kan je samen wel een parfumlijn oprichten en heb je zo al meteen wat klanten binnen.

Zoek marktplaatsen op

Een andere manier om snel een klantenbestand op te bouwen is het aanbieden van je producten op marktplaatsen zoals Amazon of eBay. Sommige dropshipping-leveranciers maken je dit erg makkelijk door je software te beiden waarmee je snel hun producten integreert met een marktplaats.

Aangezien je leverancier vaak over de middelen beschikt om internationaal te verzenden, is het met een account binnen een marktplaats ineens een stuk makkelijker om aan klanten in verschillende landen te verkopen.