Dropshyp

Om een dropshipping-leverancier te vinden, kun je een kijkje nemen op het platform Dropshyp. Hier staan verschillende leveranciers en groothandels die hun assortiment zowel aan klanten als aan andere ondernemers verkopen. Hoe werkt Dropshyp en welke producten kun je er vinden?

Wat is Dropshyp?

Dropshippen via DropshypDropshyp noemt zichzelf een ecommerceplatform dat groothandels en leveranciers wil verbinden met klanten, retailers en dropshippers. Het bedrijf komt uit Californië, maar de leveranciers die zich erbij aansluiten komen vanuit de hele wereld.

Het platform richt zich daarom op de wereldwijde markt. Productinformatie is zowel in het Engels als in het Chinees te lezen. Dropshyp ondersteunt leveranciers in het vertalen van hun informatie. Verkopers op de website regelen zelf de logistiek en geven aan naar welke landen zij verzenden. Het platform wil dat bestellingen binnen 30 dagen geleverd zijn, wat sneller is dan veel andere dropshipping-leveranciers.

Een account aanmaken op Dropshyp is gratis. Leveranciers dragen een commissie af van 5%, wat volgens het platform zelf een stuk lager is dan wat concurrenten vragen. Als koper hoef je geen minimum orderwaardes te behalen.

Ben je nog op zoek naar extra leveranciers? Voor 67 dollar biedt Salehoo toegang tot duizenden dropshipping-leveranciers wereldwijd.

Welke producten?

Doordat Dropshyp veel verschillende leveranciers tentoonstelt, tref je hier ook een breed assortiment aan. Van kleding en sieraden, tot elektronica, reisartikelen en beddengoed, cosmetica en vrijetijdsproducten. Er is van alles te vinden.

Dropshippen via Dropshyp

Het is volgens het platform mogelijk om de producten te bestellen als dropshipper. In dat geval voer je het adres van jouw klant in wanneer je een bestelling plaatst. Andere platformen bieden vaak software waarmee je de producten integreert in je eigen webshop.

Mocht de voorraad van de leverancier op zijn, dan wordt dit automatisch bijgewerkt in jouw webshop, waardoor klanten geen producten bestellen die niet leverbaar zijn. Dropshyp lijkt dergelijke software niet te hebben. In dat geval zul je dus zelf in de gaten moeten houden of de producten nog leverbaar zijn.

Leveranciers moeten volgens Dropshyp de bestelling binnen 30 dagen leveren. Wanneer er in die tijd een ontvangstbevestiging binnen komt, ontvangen zij hun geld. Hierdoor zijn je klanten verzekerd van een relatief snelle levering.

Je kunt daarnaast natuurlijk zelf een leverancier kiezen, waarin je rekening houdt met de locatie. Bestellingen uit het V.K. zullen waarschijnlijk sneller geleverd worden dan bestellingen uit bijvoorbeeld China.

Kosten

Leveranciers dragen een commissie af aan Dropshyp, als koper hoef je niet te voldoen aan minimum orderwaardes. De prijzen van het assortiment zijn hoger dan de inkoopprijzen van een groothandel, maar als je het product dropshipt hoef je natuurlijk zelf geen transport- en voorraadkosten te betalen.